kaksilatvainen aliciae

kaksilatvainen aliciae

ViestiKirjoittaja najadi » 01 Loka 2012, 11:51

Moikka taas, tulin jälleen kyselemään mielipiteitä kokeneemmilta lihisihmisiltä. Eli mun "aliisani" on alkanu ns käyttäytyä omituisesti. Kyselin jo aiemmin yhden toispuoleista kasvua vaikka valo ja kosteus ovat tasaiset ( otsikolla omituinen aliciae, ja kaipailen siihen vastauksia vieläkin). Mutta eilen huomasin toisessa aliisassa latvasilmun (tai miksikä kutsutaankin osaa josta uudet lehdet lähtevät aukeamaan) vieressä kerrosta alempana toisenkin uusien lehtien ruusukkeen. Siitä ei ole vielä lähtenyt aukeamaan mitään, mutta se näyttää ihan selvästi juuri sellaiselta latvalta mistä ennen pitkää alkaa lehtiä työntää. Runkoja on vain yksi, sen tarkistin kun ajattelin siinä olevan kaksi kasvia ihan vierekkäin. Mutta ei ole. Kasveja on yksi, mutta se näyttää kasvattavan toistakin latvaa vaikka ensimmäinenkin on oikein hyvässä kunnossa. Eli osaako joku sanoa, voiko se tosiaan olla tekemässä itselleen latvakakkosta, vai onko tämä pieni sykerö alkava kukkavarsi? Tietysti kuvauksen perusteella voi olla vaikea sanoa mitään, mutta arvailkaa?

Kahteen purkkiin on alkanut kasvaa sammalta. Muistelen lukeneeni, että siitä ei pitäisi olla kasville haittaa, mutta toivoisin silti varmistusta siihenkin asiaan.
najadi
 
Viestit: 1003
Liittynyt: 20 Elo 2012, 08:27
Paikkakunta: tampere/virrat

Re: kaksilatvainen aliciae

ViestiKirjoittaja snowwie » 01 Helmi 2013, 21:20

Ei kannata erotella, koska sörkkiminen stressaa kasvia ja limapisarat sotkeentuvat helposti. Sammalta kannattaa lyhentää/poistaa jos se vie ruukussa kasvavalta kasvilta tilaa ja estää tämän leviämistä.
Avatar
snowwie
Valvoja
 
Viestit: 2655
Liittynyt: 26 Touko 2009, 21:43
Paikkakunta: Lahessa


Paluu Yleistä lihansyöjäkasveista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron