kasvit muuttuvat

kasvit muuttuvat

ViestiKirjoittaja najadi » 13 Huhti 2013, 14:31

No joo, tämän olisi kai voinut sijoittaa myös ennen ja jälkeen kuvia - topikkiin, mutta kun minulla ei ole kuvia tarjona, kirjoitin tänne. Siirtäkää jos siltä tuntuu...

Näin kun itselläni ovat nuo kaksi sarraa ensimmäiset lihikset joiden väritykseen valo vaikuttaa niin selvästi, niin se jaksaa vielä ihmetyttää, samoin se, miten nuo rehut (lihikset yleisesti) muuttuvat niin nopeasti.

Ne minun sarrani olivat lähes kokonaan vihreitä kun ne ostin pari kk sitten, chelsoniissa oli punaista vain läpässä, ja se toinen, tuntematon sarra, oli täysin vihreä. Eilen kotiin palatessani huomasin, että chelsonii on muuttunut kokonaan tumman punaiseksi ja näyttää täsmälleen samalta kuin ne photo finderin chelsoniit. Jos tuo olisi silloin näyttänyt samalta kuin nyt, olisin pystynyt tunnistamaan sen itsekin tarvitsematta kysellä asiaa täällä. :roll:
Ja sillä toisella, täysin vihreällä sarralla on nyt voimakkaan punainen verkkokuvio ympärillään, puolesta varresta ylöspäin. Hassua on minusta se, että vaikka tuutteja on kymmenkunta ja kaikki ovat saaneet valoa samalla tavalla, kahdessa tuutissa on läppä muuttunut valkoiseksi sen verkkokuvion alla. Väri muuttuu vihreästä valkoiseen sulavasti samaa tahtia kuin se verkkokuvio voimistuu läppää kohti. Muiden tötteröiden pohjaväri on kokonaan vihreä. Kahta väriä samassa puskassa? Hmmmm...

Ja sitten se pingu, Tina. Ostaessani sen, sen lehdet olivat kyllä kauniin vihreitä eivätkä mitenkään lässähtäneitä, mutta ohuita kuin lehtisalaatti ja tuntuivatkin siltä. Nyt ne ovat saaneet uutta puhtia, ne ovat jämäköitä melkein kuin olisivat kumia! Toivoinkin sen kasvattavan uusia lehtiä lampun alla, mutta tuo kumimainen tuntu oli yllätys.
Kukka on edelleen paljon tummempi kuin siellä plantagenissa, mutta ehkä valo vaikuttaa siihenkin. Nyt se kasvattaa jo toista kukkavartta, joten hyvin tuntuu voivan.

Nuo erot eivät kai olisi niin suuria jos näkisin kasvini päivittäin, mutta kun olen poissa viikkokausia yhteen menoon, erot entiseen ovat niin silmiinpistäviä. Teillä on hienoja ennen ja jälkeen - kuvia juuri noiden muutosten havainnointiin, mutta huomaisiko niitä ilman kuvia? Siis tietenkin sen näkee jos kasvi kasvattaa uusia lehtiä tai kukkia tms, mutta tuleeko teille koskaan sellaisia ahaa-elämyksiä, että yhtäkkiä huomaatte, että "herranen aika, onpas tuo muuttunut"?

Tulipas pitkä teksti! Anteeksi!
najadi
 
Viestit: 1003
Liittynyt: 20 Elo 2012, 08:27
Paikkakunta: tampere/virrat

Re: kasvit muuttuvat

ViestiKirjoittaja vixu00 » 15 Huhti 2013, 14:04

Munkin hurjat kaksi lihistä (loukut) ovat muuttuneet. Toinen, kukkiva yksilö oli aluksi aivan sellainen "ruipelo", kunnes alkoi pukkaamaan ainakin kymmentä loukkua ja kukan vartta. Sitten se toinen, joka oli aluksi mahtavampi, nykyään vetää viimmeisiään(?). Onneksi tuli huomattua, että sekin tökkää kukanvartta. (Leikkaan pois, liian heikko kukkivaksi) Nimittäin pelkäsin, että joudun heittämään sen pois. Mutta eiköhän kaikki aina kasva/muutu, vähän niinkuin me ihmiset. :)
"Kaikkeen sitä törmääkin."
Kasvatuslista
Avatar
vixu00
 
Viestit: 558
Liittynyt: 05 Tammi 2013, 21:00
Paikkakunta: Teuva

Re: kasvit muuttuvat

ViestiKirjoittaja najadi » 17 Huhti 2013, 08:36

Mullakin on muuten noi nuoret loukut piristyny. Aiemmin ne kasvatti laihoja lehtiä maata pitkin, mutta nyt ne on noussu tomerasti pystyyn. Kasvattelevat tuossa uusia pikkuhiljaa, ja pari aikuista suunnittelee kukintaa, ovat alkaneet kasvattaa kukkavartta. Tällä kertaa saavat kukkia. :D
najadi
 
Viestit: 1003
Liittynyt: 20 Elo 2012, 08:27
Paikkakunta: tampere/virrat


Paluu Yleistä lihansyöjäkasveista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron