Ystävät ovat pahimpia!

Ystävät ovat pahimpia!

ViestiKirjoittaja najadi » 21 Huhti 2013, 15:27

Erehdyin taannoin mainitsemaan muutamalle ystävälleni pohdoinnoistani siitä, pärjäisikö joku neppi minun hoivissani vai kuolisiko heti. No nyt sitten eilen muuan ystävistäni toi minulle sellaisen koekaniiniksi, vaikka luulin tehneeni selväksi, etten ollut aikeissa hankkia semmoista ainakaan toistaiseksi.

Purkissa lukee että se olisi alata, mutta sikäli kun kuvia katselin, se voisi yhtä hyvin olla ventrata. En huomannut niissä mitään selkeää eroa joten en tiedä kumpi tämä on, etenkin kun jossain mainittiin, että suomessa myydään ventrataa alatan nimellä. No, käsittääkseni kumpaakin hoidetaan samalla tavalla joten nimi on mielestäni sivuseikka, mutta nyt kaipailisin vähän tietoja kasvualustasta. Lueskelin näitä vanhoja ketjuja ja yleensä esiintyi orkideamulta yhdistettynä milloin mihinkin. Mutta ellei ole orkideamultaa? Voiko tuon alata/ventratan laittaa samoihin seoksiin kuin muitakin lihiksiä, eli turve-sammal-hiekka-seokseen, vai onko orkideamullassa jotain mikä olisi erityisen suositeltavaa nepille? Tällä hetkellä purkissa näyttäisi olevan pelkkää lihisturvetta, mutta jossain vaiheessa se täytyy kuitenkin siirtää isompaan ruukkuun (joka on nyt n. 7cm halkaisijaltaan) ja silloin olisi hyvä tietää mitä kaikkea täytteeksi tarvitaan.

Kysyisin myös tuosta kastelupuolesta. Ei kuulemma saisi seisottaa vedessä, mutta onko ok jos kastellessa antaa lautaselle tulla sentin pari vettä, ja kun se häviää, odottaa pari kolme päivää ennen kuin kastelee uudestaan?
najadi
 
Viestit: 1003
Liittynyt: 20 Elo 2012, 08:27
Paikkakunta: tampere/virrat

Re: Ystävät ovat pahimpia!

ViestiKirjoittaja Jigsaw » 21 Huhti 2013, 16:07

Kuullostaa sopivalta kastelutekniikalta. Orkideamulta tekee kannukasvin kasvualustasta ilmavaa, sillä kannukasvit eivät pidä liian tiiviistä kasvualustasta. Voithan sinä sekoittaa kasvualustaan myös jotain muuta ilmavuutta tuovaa ainetta, kuten kevytsoraa.
Lihislista
"Aina oppii jotain uutta."
Avatar
Jigsaw
 
Viestit: 1179
Liittynyt: 22 Elo 2009, 16:21
Paikkakunta: Alavus

Re: Ystävät ovat pahimpia!

ViestiKirjoittaja najadi » 21 Huhti 2013, 17:12

Ok, kiitos Jigsaw! Riittääkö se rahkasammal tekemään mullasta tarpeeks ilmavaa nepille? Ainakin sellanen sekotus mitä laitoin wesereille (suunnilleen saman verran turvetta, sammalta, salaojahiekkaa ja sellasta soraa mitä yleensä käytetään katujen hiekotukseen -Ei siis ole kadulta kerätty, mutta samanlaista sepeliä, huolella pestyä - sammalta ehkä vähän enemmän), tuntuu aikas ilmavalta ja pingut näyttää tykkäävän. (ovat tuplanneet kokonsa parissa viikossa)

Ellei se sepeli käy, jätän sen pois ja/tai yritän löytää jostain jotain muuta ilmavuuden lisäämiseksi.
najadi
 
Viestit: 1003
Liittynyt: 20 Elo 2012, 08:27
Paikkakunta: tampere/virrat

Re: Ystävät ovat pahimpia!

ViestiKirjoittaja najadi » 21 Huhti 2013, 18:38

Enpäs taas ajatellut nenääni pidemmälle... Tajusin juuri, että se kevytsorahan on sitä mistä esim lekaharkot tehdään. Meillä on lekaharkon palasia joten saan varsin helposti kevytsoraa kun vähän murentelen harkkoja sopivampaan kokoon. Ajattelin ensin, että joutuisin hankkimaan sitä erikseen, mutta sitähän löytyykin ihan omasta takaa. :)

Tiedän ainakin mihin huominen päivä kuluu...

Mitäs muuten arvelette, ottaisko loukut pahastikin nokkiinsa jos niillekin vaihtais kuohkeamman alustan? On tuo turve-hiekkaseos tiivistyny vähän turhan paljon. Kasvit voi kyllä hyvin, mutta vesi imeytyy tosi hitaasti ylhäältä päin. Altakastelu ei tunnu enää riittävän, kun keväällä vaihdoin ne korkeampiin ruukkuihin. Kaksi loukkua, aikuinen ja nuori tekevät jo kukkavarttakin enkä tiedä uskaltaako niitä lähteä tonkimaan, mutta nuo muut..?

Sammalta ja kevytsoraa sekaan niillekin?
najadi
 
Viestit: 1003
Liittynyt: 20 Elo 2012, 08:27
Paikkakunta: tampere/virrat


Paluu Yleistä lihansyöjäkasveista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron