Harrastuksen aloittaminen..?

Harrastuksen aloittaminen..?

ViestiKirjoittaja epno » 01 Syys 2009, 12:29

Heips.
Nyt ois kova kiinnostus laajentaa kasviharrastusta lihispuolelle, oishan se hyvä saada edes yksi lihansyöjä talouteen... Elikkäs mulla ois tällanen n. 30cm korkea ja n. 20 cm leveä "kupu", johon ajattelin sijoittaa jonkin pienen lihiksen. Voisikohan toimia. Ja pitäisiköhän siihen porata ilmareikiä, vai haihtuuko silloin liikaa kosteutta. Valopuoli on kunnossa, ja lampulla sinne saisi kivasti lämpöäkin tarvittaessa. Käsittääkseni nämä viihtyvät aika kosteissa olosuhteissa. Evääksi olisi jauhomatoja omasta takaa terraarioharrastuksen takia. Auttakaa siis ja suositelkaa jotain näyttäviä ja helppoja lajeja, jotka eivät välttämättä tarvitse talvilepoa.
epno
 
Viestit: 10
Liittynyt: 01 Syys 2009, 12:19

Re: Aloittaisinkohan näin..?

ViestiKirjoittaja epno » 01 Syys 2009, 12:33

Tässä vielä kuva....
Kuva
epno
 
Viestit: 10
Liittynyt: 01 Syys 2009, 12:19

Re: Aloittaisinkohan näin..?

ViestiKirjoittaja Justus » 01 Syys 2009, 12:44

epno kirjoitti: Auttakaa siis ja suositelkaa jotain näyttäviä ja helppoja lajeja, jotka eivät välttämättä tarvitse talvilepoa.


Tuollaista yhden kasvin vetävää pikkuterraariota olen itsekin etsiskellyt, mutta vastaan ei ole tullut missään.

Mutta asiaan. Helppoja lajeja ovat kihokeista Drosera capensis ja Drosera aliciae, näitä löytyy helpoiten kasviliikkeistä, eivätkä tarvitse talvilepoa. Näitä ei myöskään tarvitse itse ruokkia. Sitten joku yökönlehti, esim. Pinguicula x weser on myös aika helposti löydettävissä kaupoista, tosin se pärjää ilman terraariotakin huoneilmassa. Se kasvaa melko isoksi ja kukkii komein kukin. Ja on niin helppohoitoinen, kuin lihansyöjäkasvi voi olla.
Justus
 
Viestit: 361
Liittynyt: 30 Maalis 2009, 23:31

Re: Aloittaisinkohan näin..?

ViestiKirjoittaja Christer » 02 Syys 2009, 13:42

Hyvin menee tuollaisen kuvun alla. Kasvit pystyvät olemaan varsin pitkiä aikoja suljetussa tilassa syystä että fotosynteesi tuottaa mm. happea hiilidioksidista ja soluhengitys hiilidioksidia hapesta. Riittää kun silloin tällöin avaat kuvun. Ongelmaksi saattaa tosin syntyä liiallinen kosteus joka saattaa mädättää kasvia (ja homehduttaa saaliseläimet) sekä kondensoitua kuvun seinille. Liian seisova ilma voi myös olla haitaksi. Kannattaa silti kokeilla!! Jos kupu on muovia niin siihen voisi tietenkin porata varovasti muutama reikä.
Avatar
Christer
Valvoja
 
Viestit: 546
Liittynyt: 10 Marras 2007, 06:56
Paikkakunta: Turku


Paluu Yleistä lihansyöjäkasveista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron