Darwinin puutarhassa mielenkiintoisia kokeita lihiksillä

Darwinin puutarhassa mielenkiintoisia kokeita lihiksillä

ViestiKirjoittaja Jigsaw » 20 Marras 2009, 16:11

Satuinpa eilen katsomaan kiinnostavan dokumentin Charles Darwinin(mm. Orgin of Species) tutkimuksiin pohjautuva dokumentti. Se kertoi hyvin Darwinin tekemästä työstä mutta se ei ole nyt se asia jonka takian tänne kirjoittelen siitä. Dokumentissa nimittäin mainittiin lihansyöjäkasvit ja ne tekivät siinä kihokeilla yhden testin. Antoivat neljälle kihokille erilaista ravintoa ansoihin. Näitä aineita ne käyttivät:
Sokeria(liuotettuna pieneen määrään vettä)
lihaa(makkaraa)
keitettyä kananmunaa
ja ihmisen virtsaa

Kyllä, luitte viimeisen oikein, ihmisen virtsaa. Kokeessa selvisi se että mitä enemmän ansaan joutunut "saalis" sisälsi typpeä(joka on tunnetusti kasveille hyväksi) niin sitä nopeammin ansa sulkeutui "saaliin" ympärille. Sokeri ei pärjännyt hyvin, liha toiseksi huonoiten, kananmuna toiseksi parhaiten ja (TA-TA-TA-DAA) ihmisen virtsa oli "paras" tässä asiassa.

Ja toinen koe samassa ohjelmassa tehtiin kärpäsloukulla. Ensin härnäsivät loukkuja urakalla ja sitten lopuksi laittoivat loukun terraarioon kloori astian kanssa, aikomuksena viedä kasvilta tunto, todistettaessa sitä että kasveilla ja eläimillä voisi olla yhteinen esisisä. Koe kuitenkin epäonnistui eli hyvin loukku jakseli. Lisäksi näyttivät hienoja nopeutettuja kuvia kihokkien lehdistä sulkeutumassa ja kärpäsloukusta nappaamassa kärpäsen. Taustalla saattoi näkyä joitakin muita lihansyöjäkasveja, ainakin uskon havainneeni taka-alalla joitakin sarroja tms. ja yhdessä vaiheessa kuvaa kihokeista (D. anglica?) luonnollisessa elinympäristössään. Ohjelma on katsottavissa 30 päivän ajan YLE Areenasta, hakusanalla Darwinin puutarhassa. Katsoiko kukaan? Mielipiteitä? Kommentteja?
Lihislista
"Aina oppii jotain uutta."
Avatar
Jigsaw
 
Viestit: 1179
Liittynyt: 22 Elo 2009, 16:21
Paikkakunta: Alavus

Re: Darwinin puutarhassa mielenkiintoisia kokeita lihiksillä

ViestiKirjoittaja ceadi » 21 Marras 2009, 12:11

Mä katoin. Se oli kyllä mielenkiintoista, että ihmisen virtsasta kihokit tykkäävät :shock: .
Jigsaw kirjoitti:Taustalla saattoi näkyä joitakin muita lihansyöjäkasveja, ainakin uskon havainneeni taka-alalla joitakin sarroja tms.

Mäkin näin. Taisivat olla minoreita valko-kelta kukista päätellen.
viewtopic.php?f=16&t=552 Kasvatuslistani
Olen kasvattanut lihiksiä niin kauan kuin muistan.
Avatar
ceadi
 
Viestit: 753
Liittynyt: 06 Heinä 2009, 18:16
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Yleistä lihansyöjäkasveista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron