Lihikset ilmanpuhdistajina?

Lihikset ilmanpuhdistajina?

ViestiKirjoittaja snore » 28 Maalis 2011, 16:20

Tää innostu lueskelemaan tuollasta kirjaa ku B. C. Wolverton : Raikas vihreä koti, mikä siis käsittelee miten huonekasvit vähentää huoneilmasta erilaisia myrkkyjä ja sen semmosia. Tuli sitten semmonen juttu mieleen, että tietääkö joku teistä onko esim. kannukasvit hyviä siinä?
Avatar
snore
 
Viestit: 547
Liittynyt: 11 Joulu 2008, 17:44
Paikkakunta: Ikkala

Re: Lihikset ilmanpuhdistajina?

ViestiKirjoittaja snowwie » 28 Maalis 2011, 17:29

Eiköhän ne lihiksetkin yhteytä mikä tekee niistä samanvertaisia muiden kasvien kanssa.

Plantagenin sivuilta löysin:

"Tiesitkö, että viherkasvit parantavat myös huoneilmaa ja auttavat sinua jaksamaan paremmin esimerkiksi työpisteelläsi. ”Clean Air – By Nature” on käsite, jota Plantagenissa käytämme viherkasveista, joilla on erityisen hyvät ilmanpuhdistusominaisuudet. Kasvit muuttavat hiilidioksidin hapeksi, neutralisoivat haitallisia kaasuja ja myrkkyjä (vähentävät ilmassa esiintyvän bentseenin, formaldehydin ja/tai trikloorietyleenin määrää), parantavat ilman kosteutta, ja luovat ympäristöösi paremman ilmanlaadun. Tutkimukset osoittavat erityisesti limakalvohaittojen, kuten kuivien silmien ja yskän vähentymisen."


Enpä tiedä onko lihiksillä tätä "Clean Air – By Nature" ominaisuutta :)
Avatar
snowwie
Valvoja
 
Viestit: 2655
Liittynyt: 26 Touko 2009, 21:43
Paikkakunta: Lahessa

Re: Lihikset ilmanpuhdistajina?

ViestiKirjoittaja Liutti » 28 Maalis 2011, 18:19

Jostain luin juuri kasvien myrkyllisyydestä ja siinä samalla tuli luettua tuosta ilmanpuhdistuksestakin - joku jollain foorumilla vanhassa kirjoituksessa mainitsi ilmanpuhdistajakyselyyn ainakin kärpäsloukun ja kihokit. En sitten tiedä uskoako tuota, että ne olisivat siinä erityisen hyviä, mainintakin oli niin pieni. Eiköhän nämä puhdista ihan normaalisti ilmaa, kuten muutkin? Ettei olisi mitään erityisen hyvää kykyä..
+ Lihisporukka
Avatarissa Drosera adelae
Avatar
Liutti
 
Viestit: 1597
Liittynyt: 10 Touko 2008, 22:11
Paikkakunta: Vantaa

Re: Lihikset ilmanpuhdistajina?

ViestiKirjoittaja Jigsaw » 28 Maalis 2011, 18:24

En usko että linhansyöjäkasvit olisivat hyviä siihen tarkoitukseen. Mitä katsoin joskus listaa parhaiten siihen sopivista kasveista niin suuri osa oli aika iso kokoisia(enemmän yhteytys pinta-alaa), kun taas monet lihansyöjäkasvit ovat suhteellisen pieniä, paitsi tietysti Nepit jotka voi kasvaa vaikka kuinka jos on vaan tilaa ja hyvät olosuhteet. Jos ei muuten lihikset puhdista ilmaa niin ainakin puhdistaa öttiäisistä. :)
Lihislista
"Aina oppii jotain uutta."
Avatar
Jigsaw
 
Viestit: 1179
Liittynyt: 22 Elo 2009, 16:21
Paikkakunta: Alavus

Re: Lihikset ilmanpuhdistajina?

ViestiKirjoittaja snore » 29 Maalis 2011, 10:05

Sademetsät toimivat maapallon keuhkoina tuottaen happea ja poistaen hiilidioksidia - päinvastoin kuin ihmisten ja eläinten keuhkot. Suot ovat planeettamme munuaiset. Vesikasvit suodattavat ravinteita ja ympäristön myrkkyjä vedestä, joka virtaa edelleen puroihin, jokiin ja valtameriin.


Eli "suolihikset" puhdistaa sekä veden että huoneen öttiäisistä.. :P

Kasvit vapauttavat myös kasvikemikaaleja, jotka hävittävät ympäröivän ilman homeitiöitä ja bakteereita. Viimeaikaiset tutkimukset osoittivat, että paljon kasveja sisältävässä huoneessa oli 50-60% vähemmän ilmassa liikkuvia itiöitä ja bakteereja kuin huoneessa, jossa kasveja ei ollut....Kasvit luultavasti vapauttavat kemikaaleja suojellakseen itseään ilmassa liikkuvilta mikrobeilta.
Avatar
snore
 
Viestit: 547
Liittynyt: 11 Joulu 2008, 17:44
Paikkakunta: Ikkala


Paluu Yleistä lihansyöjäkasveista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron