N. veitchii kysymyksiä

N. veitchii kysymyksiä

ViestiKirjoittaja najadi » 12 Syys 2013, 10:14

Haluaisin sellaisen, mutta kuvien perusteella niitä on turkasen montaa väriä. Jotkut ovat kauniin puinaisen ja vihreän kirjavia, toiset tasaisen ruskeita tai jopa lähes mustia. Jos tilaan jostain n. veitchiin, mistä tiedän minkä värinen sieltä tulee? Haluaisin tosiaan sellaisen jossa se "kaulus" (peristome?) on punaraidallinen, enkä mitään p---anruskeaa. En ole löytänyt mistään tietoja näiden neppien eri värivariaatioista, joten osaisiko joku kertoa, miten ja mistä saisin sellaisen kasvin kuin haluan? Vai muuttuvatko värit yksinkertaisesti kannun iän tai kasvin olosuhteiden mukaan? Törppö kyselee taas... Ja ottaa tietoja vastaan suurella kiitollisuudella! Hankinta menee joka tapauksessa ensi kesään, mutta haluaisin silti aikaa etsiä sopivaa kasvia.
najadi
 
Viestit: 1003
Liittynyt: 20 Elo 2012, 08:27
Paikkakunta: tampere/virrat

Re: n. veitchiistä

ViestiKirjoittaja snowwie » 12 Syys 2013, 19:54

Taidat puhua N. veitchiin highlandmuodosta 'candy stripe' http://pitcherplants.proboards.com/thread/10569. Muotoa ei taida olla tällä hetkellä edes myynnissä ja hintakin taitaa huidella 70 dollarin molemmin puolin. Yleisesti ottaen lajin lowlandversiot ovat tavallisen keltaisen oranseja. Hihglandmuodot omaavat paremmat värit ja kannut kasvavat suurimmiksi.
Avatar
snowwie
Valvoja
 
Viestit: 2655
Liittynyt: 26 Touko 2009, 21:43
Paikkakunta: Lahessa

Re: N. veitchii kysymyksiä

ViestiKirjoittaja Jigsaw » 12 Syys 2013, 20:58

"The plant in question is a seed grown highland veitchii from Bareo. The name candy stripe is the unofficial name given to it due to the striping in the peristome resembling a candy bar. Normally the plants are simply refered to as striped veitchii."

Eli kannattaa katsoa kasveja joiden alkuperänä on Bareo/Bario ja/tai katsoa että kasvin nimestä tai kuvauksesta löytyy sana "striped"
Lihislista
"Aina oppii jotain uutta."
Avatar
Jigsaw
 
Viestit: 1179
Liittynyt: 22 Elo 2009, 16:21
Paikkakunta: Alavus

Re: N. veitchii kysymyksiä

ViestiKirjoittaja najadi » 12 Syys 2013, 21:18

OK, kiitos teille! Joo, tuollainen se olisi, kasvi jonka haluaisin... Mutta kaikesta päätellen haaveeksi jääkin. En kyllä tosiaan ole noita missään nähnyt myynnissä, ja vaikka olisikin, jos hinnat ovat noin korkeat, ne jäävät auttamatta budjetin ulkopuolelle. Mutta ehkä jos onnistuis löytää joltain yksityiseltä suurin piirtein asialliseen hintaan... No, toivossa on hyvä elää - sanoi lapamato. :?
najadi
 
Viestit: 1003
Liittynyt: 20 Elo 2012, 08:27
Paikkakunta: tampere/virrat

Re: N. veitchii kysymyksiä

ViestiKirjoittaja Petsku » 13 Syys 2013, 08:55

Lowland-versiokin voi olla näyttävä, muttei mitään verrattuna highland-versioihin. Itsellähän on se LL veitchii mutta se on edelleen melko vaatimaton väritykseltään sekä peristomen leveydeltään. Terraforumsilla oli jollain LL veitchii, ja se oli ainoa jonka olen nähnyt niin leveällä peristomella. Väritys ei kyllä ollut kummoinen, lähes vihreä.
Lihikseni, ks. Kasvatuslistani
Avatar
Petsku
 
Viestit: 1230
Liittynyt: 25 Marras 2008, 15:02
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Nepenthes-kannukasvit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron