n.alatan "jakaminen"

n.alatan "jakaminen"

ViestiKirjoittaja 31jussi » 06 Touko 2010, 09:34

Päivää.
N.alatassani on 2 "runkoa" 25-30cm ja kymmenkunta kannua.Ollut minulla vasta puolisen vuotta ja pituutta ja lehtiä tulee koko ajan lisää.
Vaan kevään mittaan on ilmestynyt myös kaksi uutta versoa ruukun keskelle. Arvaisinko erottaa ne omiin ruukkuihin tähän aikaan vuodesta, vai milloin/ikinä? Kaikki neuvot tervetulleita!
Ei muuten ole terrassa. :o
31jussi
 
Viestit: 5
Liittynyt: 11 Helmi 2010, 00:05

Re: n.alatan "jakaminen"

ViestiKirjoittaja Liutti » 06 Touko 2010, 13:44

Uudet varret ovat juuriversoja. Ne saa helposti jaettua emokasvista omiin ruukkuihinsa, jos vanha ei niille riitä. Juuri nyt on täydellinen aika jakaa (kevät ja aurinko on alkanut paistaa enemmän), etenkin kun kasvi ei ilmeisesti saa muuta kuin luonnonvaloa. Tietty jos ruukku on tarpeeksi iso, ja uskot siinä voivan kasvaa neljäkin vartta, voit pitää ne siinä. :mrgreen:
Juuriversoja irroittaessasi sun pitää mielellään ottaa koko rehu pois ruukusta ja vaikka vaan käsin vetää versot irti emokasvista. Saksetkin (tai ennemmin veitsi) käy. Jos juuriverso on lähtenyt kasvamaan ihan läheltä kasvualustan pintaa, sen voi myös irroittaa ilman koko kasvin ottamista pois ruukustaan.

Kun juuriverso on irroitettu, sen voi laittaa joko vesilasiin tai suoraan omaan purkkiinsa. (:

PS, mikäli kasvisi on ostettu Suomesta, se on luultavasti N. x ventrata (mikäli näyttää alatalta). Puhdasta N. alataa en ainakaan tiedä kenenkään löytäneen Suomen kaupoista. : D
+ Lihisporukka
Avatarissa Drosera adelae
Avatar
Liutti
 
Viestit: 1597
Liittynyt: 10 Touko 2008, 22:11
Paikkakunta: Vantaa

Re: n.alatan "jakaminen"

ViestiKirjoittaja lihis14 » 07 Touko 2010, 15:47

Itse vaihdoin n. x ventratani uuteen isompaan ruukkuun huomattuani sen kasvattavan 2 uutta versoa juuresta. Isompaan ruukkuun vaihtamisen jälkeen on sitten ruvennut pienet versot pukkaamaan kannuja kun aikaisemmin emokasvi ei ollut tehnyt ainuttakaan :mrgreen:
Avatar
lihis14
 
Viestit: 298
Liittynyt: 03 Huhti 2009, 20:16
Paikkakunta: Piikkiö


Paluu Nepenthes-kannukasvit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron